ΚΕΣΥΠ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Ανώτερη Εκπαίδευση στη Κύπρο παρέχεται από Πανεπιστημιακά και μη-Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι 3 : το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα διπλώματα που απονέμονται είναι Bachelor και Master.

Οι Έλληνες υποψήφιοι γίνονται δεκτοί σε ποσοστό ίσο με το 10 % του συνολικού αριθμού των Κυπρίων εισακτέων. Η επιλογή τους γίνεται με βάση τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έπειτα από αίτηση εισδοχής τους στο αντίστοιχο Πανεπιστήμιο.

Πηγή : https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Cyprus:Higher_Education

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα εισαγωγής στα Κυπριακά Πανεπιστήμια, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Σπίτι της Κύπρου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας των Κυπριακών Πανεπιστημίων.


Εισδοχή Ελλαδιτών Φοιτητών - Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (2014)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με έδρα τη Λευκωσία, και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με έδρα τη Λεμεσό, ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες ότι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση εισδοχής μαζί με το βαθμό πρόσβασης τους με συστημένο ταχυδρομείο από την 1η Ιουλίου 2014 μέχρι τις 18 Ιουλίου 2014 (με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και 19 Ιουλίου 2013) στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, 1678, Τ.Θ. 20537 Λευκωσία, Κύπρος, αναγράφοντας στο φάκελο την ένδειξη «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2013».

Για την προκήρυξη, δείτε εδώ.

 

 

 

 

ShareThis


ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για εσάς, η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ως προϋπόθεση για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας είναι...