ΚΕΣΥΠ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

· Τοποθετήσεις Υπουργού και Υφυπουργού Παιδείας για τις Μετεγγραφές

Για την τοποθέτηση του Υπουργού στη Βουλή δείτε εδώ και για την Συνέντευξη σε Ραδιόφωνο εδώ.

(ακολουθεί απόσπασμα από τη την τοποθέτηση στη Βουλή):

"Κύριε Πρόεδρε, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, τέκνα ασθενών γονέων και άλλες, πάρα πολλές κατηγορίες ?στο άρθρο 53, επαναλαμβάνω, δεν έχω χρόνο να τις αναπτύξω όλες- δικαιούνται μετεγγραφής. [...]

Ό,τι ψηφίστηκε το Μάιο ενδέχεται να προκαλέσει δύο γεγονότα που κανείς εδώ δεν τα θέλει. Ειδικά οι Βουλευτές της περιφέρειας δεν θέλουν να αποψιλωθούν τα δικά τους πανεπιστήμια, προφανώς. Οι δε Βουλευτές του κέντρου και όλοι εμείς μαζί πρέπει να δούμε πώς σε ορισμένα πανεπιστήμια του κέντρου -αναφέρομαι στο Μετσόβιο, αναφέρομαι στο ΕΚΠΑ, αναφέρομαι στο ΑΠΘ- θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, εάν αυτό υπάρξει, της πληθώρας των αιτήσεων μετεγγραφών, με βάση τη ρύθμιση που από τα Πρακτικά φαίνεται ποιοι την έχουν ψηφίσει το Μάιο του 2014."

(ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη):

"Για το αν μπορούν τα πανεπιστήμια να ανταπεξέλθουν στις μετεγγραφές των φοιτητών: «Περιμένουμε να δούμε τους αριθμούς. Η Βουλή ψήφισε στις 14 Μαΐου μια πάρα πολύ γενναιόδωρη διάταξη. Θα ήταν ανακόλουθο να την αλλάζαμε, πρώτον γιατί θα φαινόταν ότι έγινε μια ρύθμιση, έγιναν οι εκλογές και μετά πήραμε τη ρύθμιση πίσω. Και δεύτερον, γιατί τα παιδιά κάνουν ήδη τα μηχανογραφικά τους.

Στη Σύνοδο Πρυτάνεων και τη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, όλοι οι πρόεδροι και οι πρυτάνεις είπαν ότι ειδικά για τα κεντρικά πανεπιστήμια, δηλαδή Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ, θα υπάρξει η πλημμυρίδα . Και από την άλλη σε ορισμένα περιφερειακά πανεπιστήμια θα υπάρξει πρόβλημα αποψίλωσης. Συνεπώς περιμένουμε να δούμε γιατί τα μηχανογραφικά τους τα καταθέτουν τα παιδιά αυτές τις μέρες να περιμένουμε να δούμε πού τελικά εκδηλώνεται το ενδιαφέρον και τι τελικά αριθμούς θα έχουμε και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την επόμενη εβδομάδα να κάνει μια αξιολόγηση του θέματος. Πάντως ρύθμιση που ψηφίστηκε το Μάιο δεν μπορεί το υπουργείο να την πάρει πίσω».

Για την δήλωση του Υφυπουργού δείτε εδώ

Tweet

 

ΣΗΜΕΡΑ

ShareThis


ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για εσάς, η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ως προϋπόθεση για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας είναι...