ΚΕΣΥΠ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2014

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2014.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι  οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχήςστις εξετάσεις και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 7 μέχρι και 14 Ιουλίου 2014.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στη διαδρομή :

 

www. minedu.gov.gr/Εξετάσεις/ Έλληνες του Εξωτερικού

 

θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ? ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

Οι υποψήφιοι πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις «Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό έτους 2014», οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr (Ενότητα «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», υποενότητα «Έλληνες του Εξωτερικού»), στο σημείο «Έγγραφα Εξετάσεων Ελλήνων του Εξωτερικού», προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν, και ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

Οι υποψήφιοι και των πέντε (5) κατηγοριών πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:

Α. Εκτυπώνουν απευθείας από την εφαρμογή :

  • ένα (1) αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής
  • ένα (1) αντίγραφο του μηχανογραφικού δελτίου καθώς και
  • την Υπεύθυνη Δήλωση που εμφανίζεται στην «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ»
    • Ένα (1) φωτοαντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους
    • Ένα (1) φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους και
    • Δύο (2) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
    • Ένα (1) φωτοαντίγραφο βεβαίωσης από την οποία να προκύπτει η αναγωγή της βαθμολογίας του απολυτηρίου γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής στην 20βαθμη κλίμακα σε περίπτωση που η βαθμολογία του απολυτήριου τίτλου δεν εκφράζεται στην 20βαθμη κλίμακα.

Β. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ τα ανωτέρω (3) έγγραφα (το μηχανογραφικό δελτίο σε όλες τις σελίδες).

 

Γ. Αποστέλλουν τα ανωτέρω έγγραφα μαζί με:

Επισημαίνεται ότι Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 3 ΚΑΙ 5 - (ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ) εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, αποστέλλουν και

Η αποστολή των εγγράφων θα γίνει μ ό ν ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER) προς το:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0090,

Ανδ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι ? Αθήνα, Ελλάδα

 

με την ένδειξη:

για την επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων Συμμετοχής και Μηχανογραφικών Δελτίων Ελλήνων του Εξωτερικού για το έτος 2014.

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 15η Ιουλίου 2014.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης (14 Ιουλίου) δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής και μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

 

Οι υποψήφιοι οφείλουν κατά την υποβολή της αίτησης και του μηχανογραφικού δελτίου να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μετά την εισαγωγή τους θα καταθέσουν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, η οποία και θα προβεί στον έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στις ημερομηνίες που θα οριστούν.Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για την έγκριση ή μη της αίτησης συμμετοχής τους.

Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο τύπου.

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το δελτίο εξεταζομένου την 1η ημέρα των εξετάσεων από τα εξεταστικά κέντρα της πόλης που θα δηλώσουν ότι θα εξεταστούν (Αθήνα ? Θεσσαλονίκη), τα οποία θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

ΣΗΜΕΡΑ

ShareThis


ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για εσάς, η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ως προϋπόθεση για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας είναι...