ΚΕΣΥΠ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕΠ ΕΠΑΛ_ΥΛΙΚΟ

Εδώ θα βρείτε το υλικό της Επιμορφωτικής Συνάντησης των Καθηγητών που εφαρμόζουν την Ενότητα Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Ασφάλεια και Υγιεινή και Περιβάλλον Εργασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια του Ν. Βοιωτίας και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στον Αλίαρτο, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας.

Στην Επιμορφωτική Συνάντηση προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κύριος Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος, υπάλληλος του Εστιακού Πόλου Πληροφόρησης για Θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, της Γενικής Διεύθυνσης Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας (Υπουργείο Εργασίας). Την ομιλία του κυρίου Κωνσταντακόπουλου εισήγε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης των Συνθηκών και Υγιεινής, κύριος Αντώνιος Χριστοδούλου, τονίζοντας την αξία της ζωής και την ανάγκη προστασίας αυτής κατά την επαγγελματική δραστηριότητα. Με τη σειρά του, ο κύριος Κωνσταντακόπουλος μιλώντας διεξοδικά για την «Ενσωμάτωση των Βασικών Αρχών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην Εκπαίδευσης και την Επαγγελματική Κατάρτιση», ανέλυσε τις Βασικές Αρχές της ΑΥΕ, το Νομοθετικό Πλαίσιο για την ΑΥΕ, τις Πρωτοβουλίες και τα Εργαλεία για την προαγωγή της ΑΥΕ με την συμμετοχή όλων και φυσικά την Ενσωμάτωση των βασικών αρχών της ΑΥΕ στην Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συζήτηση εισηγητών και εκπαιδευτικών σε θέματα γύρω από τους άξονες της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία που προηγουμένως αναπτύχθηκαν.


  • Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

-Στόχοι ΣΕΠ στο ΕΠΑΛ

-Φυλλάδιο Στόχοι ΣΕΠ στο ΕΠΑΛ (με συνδέσμους)

 

  • Περιβάλλον Εργασίας

-Γενικά Θέματα

-Portfolio

 

  • Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

-Βασικές Αρχές ΑΥΕ

-Νομοθετικό Πλαίσιο ΑΥΕ (Ν.3850_2010)

-Πρωτοβουλίες και Εργαλεία για την Προώθηση της ΑΥΕ

-Ενσωμάτωση των Βασικών Αρχών της ΑΥΕ στην Εκπαίδευση

-Πρόγραμμα Napo για τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

- Εγχειρίδιο (Safe Start Book)

 

 

ΣΗΜΕΡΑ

ShareThis


ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για εσάς, η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ - ΤΕΙ) ως προϋπόθεση για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας είναι...